Trimsalon

Trimsalon

In onze trimsalon richten we ons alleen op het verzorgen van de Lagotto Romagnolo. Alle hondjes worden getrimd door een trimster met ruim 15 jaar ervaring in het ras.

Helaas hebben wij op dit moment geen plek meer voor nieuwe klanten.

Hoe wij werken
Een afspraak duurt gemiddeld 2 uur. Tijdens de afspraak wordt de vacht geschoren of geknipt. De nagels worden ingekort mits de hond dit toelaat. Wanneer de hond dit toelaat worden de oortjes verzorgd en indien nodig geplukt. Natuurlijk wordt de hond ook gewassen en gedroogd.

Knipmodellen alleen als de hond iedere 4 tot 6 weken komt.
Scheermodellen iedere 10 tot 14 weken, afhankelijk van de snelheid waarmee het haar groeit en eventueel vervilt.

Ernstig vervilt?
Honden met zeer veel klitten zullen zonder overleg geschoren worden. Als honden ernstig in de klit zitten is er geen andere oplossing dan helemaal scheren met 3 mm, het ontklitten van een totaal vervilte vacht is zeer pijnlijk voor de hond en zullen wij om die reden dan ook niet uitvoeren. Natuurlijk kan na een scheerbeurt bij goed onderhoud de vacht een volgende keer langer gehouden worden.

De hond in de trimsalon
Sommige honden vinden het niet fijn om getrimd te worden. Dit heeft niet altijd met gewenning te maken, maar kan ook in de natuur van de hond zitten. Wij adviseren dan om de hond kort te laten scheren en het hoofd te knippen. Vaak een wat minder belastende behandeling voor de hond waarbij de beharing op het hoofd behouden blijft (indien de hond dit toelaat).

Tussen de trimbeurten door is het belangrijk om regelmatig de lengte van de nagels, het haar rond de anus en genitaliën in te korten. De haren die het zicht van de hond beperken moeten ook regelmatig geknipt worden zodat de hond kan zien.

Een afspraak maken?
Afspraken kunnen per mail of whatsapp [0618515821] ingepland worden op woensdag of donderdag. Meestal betekent dit dat jouw hondje om 9.00 uur naar ons toe komt en om 11.00 uur weer opgehaald kan worden. Of dat jouw hondje om 13.00 uur naar ons toe komt en om 15.00 weer opgehaald kan worden.

Bereid je hond goed voor op het trimmen. Oefen het wassen en de waterblazer regelmatig met je hond, dit maakt het bezoek aan de trimsalon een stuk makkelijker voor jouw hond.


Het is bij ons helaas niet mogelijk voor u als eigenaar om tijdens de behandeling aanwezig te zijn. Na de trimafspraak krijgt u een factuur en betaallink die wij vragen dezelfde dag nog te betalen. 

 

 

Back to blog