Trimsalon

door | apr 23, 2019 | 0 Reacties

In onze trimsalon richten we ons alleen op het verzorgen van de Lagotto Romagnolo. Alle hondjes worden getrimd door een trimster met ruim 15 jaar ervaring in het ras.

Helaas hebben wij op dit moment geen plek meer voor nieuwe klanten.

Prijzen per 1 februari 2023

Puppy trim (tot de leeftijd van 6 maanden)€66,=
Scheermodel (iedere 8 tot 12 weken)€88,=
Knippen (iedere 4 tot 5 weken) €110,=
Nagels knippen zonder trim behandeling€15,=
*Voor honden met moeilijk gedrag (bijten etc), vlooien/luizen/etc en/of een ernstig vervilte vacht rekenen wij een toeslag. € 25,=

Hoe wij werken
Een afspraak duurt gemiddeld 2 uur en 30 minuten. Tijdens de afspraak wordt de vacht geschoren of geknipt. De nagels worden ingekort mits de hond dit toelaat. Oortjes verzorgd en indien nodig geplukt. Natuurlijk wordt de hond ook gewassen en gedroogd.

Knip modellen alleen als de hond iedere 4 tot 6 weken komt.
Scheer modellen iedere 8 tot 10 weken, afhankelijk van de snelheid waarmee het haar groeit en eventueel vervilt.

Ernstig vervilt?
Honden met zeer veel klitten zullen zonder overleg geschoren worden. Als honden ernstig in de klit zitten is er geen andere oplossing dan helemaal scheren met 3 mm, het ontklitten van een totaal vervilte vacht is zeer pijnlijk voor de hond en zullen wij om die reden dan ook niet uitvoeren. Natuurlijk kan na een scheerbeurt bij goed onderhoud de vacht een volgende keer langer gehouden worden.

De hond in de trimsalon
Sommige honden vinden het niet fijn om getrimd te worden. Dit heeft niet altijd met gewenning te maken, maar kan ook in de natuur van de hond zitten. Wij adviseren dan om de hond kort te laten scheren en het hoofd te knippen. Vaak een wat minder belastende behandeling voor de hond waarbij de beharing op het hoofd behouden blijft (indien de hond dit toe laat).

Tussen de trimbeurten door is het belangrijk om regelmatig de lengte van de nagels, het haar rond de anus en genitaliën in te korten. De haren die het zicht van de hond beperken moeten ook regelmatig geknipt worden zodat de hond kan zien.

Een afspraak maken?
Afspraken kunnen per mail of whatsapp [0618515821] ingepland worden op woensdag of vrijdag. Meestal betekent dit dat jouw hondje om 9.00 uur naar ons toe komt en om 11.30 uur weer opgehaald kan worden. Of dat jouw hondje om 13.00 uur naar ons toe komt en om 15.30 weer opgehaald kan worden.

Bereid je hond goed voor op het trimmen. Oefen het wassen en de waterblazer regelmatig met je hond, dit maakt het bezoek aan de trimsalon een stuk makkelijker voor jouw hond.

Het is bij ons helaas niet mogelijk voor u als eigenaar om tijdens de behandeling aanwezig te zijn. Na de trim afspraak krijgt u een factuur en betaal link die wij vragen dezelfde dag nog te betalen.